100 kg – sata kyykkyä!

Otettiin meidän voimavalmentaja Petrin kanssa haaste, että täräytetään 100kg tankoon ja kokeiltiin tehdä 100 toistoa takakyykyssä mahdollisimman pienessä ajassa.

Minun lähtötilanne oli se, että en olisi 2 vuotta sitten saanut yhtään toistoa. Petrilläkään kunnon kyykkytreenialoituksesta ei ole kovin pitkä aika. Oikeastaan ei valmistauduttu haasteeseen mitenkään. Edellisenä päivänä pidettiin vain lepopäivä treenistä, se oli oiekastaan aino valmistautuminen.

Aloitettiin lämmittelyllä, itse otin juoksumaton. Petri väänsi porraskoneella. Miksi voimamiehet aina käyttää porraskonetta, jos puhutaan kardiolaitteesta..? Kieltämättä Bullin kokoiset ukot näyttäisi hassulta krossarissa. Sitten ihan paljaalla tangolla muutama toisto, ja 20kg nousulla 100kg asti. Minulla alkoi jo 80kg lämmittelyn kohdalla henkisesti vihlomaan selkää. Se on se tunne että pelkään selkää, vaikka minulla on selkä kyllä aina ollut kunnossa, mutta joku kevyt selän särkykammo on. Sitten aloitetaan itse suoritus: Petri aloitti ja teki heti 7 toistoa. Itse aloitin vain 4:llä toistoa. Siinä kohtaa tuli olo että täytin realistisen tavoitteen. Sillä itse en lähtenyt edes oikeasti 100 tavoittelemaan. Petri teki seuraavaksi 4 toistoa, sitten minä tein 3 toistoa. Eli siinä vaiheessa Petrillä oli 89 jäljellä ja minulla 92. Tässä kohtaa minä laitoin vyön henkiseksi tueksi. Yleensä en käytä vöitä tai rannesiteitä tai polvitukia yms. välineitä

Petri jatkoi tekemällä 7 – 5 toistoja, itse jatkoin 3 – 5 toistoaja. Eli Petri karkasi kokoajan. Se oli tiedossakin että Petri vie voimassa, minä vien kestävyydessä. Sitten oli tilanne että minulla oli 63 toistoa jälellä, Petri oli ylittänyt kevyesti puolenvälin ja oli 39 toistoa jäljellä. Tunti oli mennyt aikaa ja minä tunsin kirpaisun vasemman rintalihaksen kiinnityskohdassa tuskallisen kirpaisun. Kyykyssä, miksi kyykyssä sattuu rintalihakseen. Onko mulla kroppa mennyt suorituksesta niin sekaisin että ei enää kyykkyä ja penaa eroita toisistaan.

Pääsin puoleenväliin, niin jouduin jättämään leikin kesken. Eli tein 50 toistoa 100:lla kilolla. Volyymi siis 5tonnia, kun sanoo sen näin, niin se kuulostaa isolta. Petri jatkoi taistoa kun hänellä oli 23 jäljellä. Petrillä ei ollut muuta ongelmaa, että kun tanko alkoi painamaan niskaa, niin piti laittaa jo pyyhettä niskan ja tangon väliin. Semmonen 1h 55min, niin kaikki suoritukset oli tehty! Petri siis kyykkäsi 10tonnin volyymillä ja itse tosiaan 5tonnin volyymillä. Ollaan molemmat tyytyväisiä ja väsyneitä. Tänään jos ei venytellä ja paukutella lihashuoltovasaralla, niin se tuntuu huomenna ja ylihuomenna. Tai tuntuu koko viikon.

Tämän jälkeen mentiin Jalonhelmeen syömään Kainuu-nimiset pizzat valkosipulimajoneesilla. Virvelle vietiin kanasalaatti mukaan, ja väitettiin että mekin syötiin salaatit.

Jätä kommentti

× Ota yhteyttä Whatsapilla