Kannattaako Personal Trainer – yrittäjyys?

Viimesen kuukauden aikana oon saanu kymmeniä ja kymmeniä viestejä tästä aiheesta ympäri suomea. Kannattaako alkaa yrittäjäksi?

Yrittäminenhän tarkottaa nimensä mukaisesti yrittämistä. Yrität saada jotain omaa juttua toimimaan. Yrittäjyyshän ei sinäänsä ole mitään rakettitiedettä, jos on valmis tekemään ihan hitosti töitä. Eikä yrittäjäksi kannata lähteä sillä asenteella, että jos tämä juttu ei nyt toimi, koko maailma romahtaa eikä mitään jää jäljelle. Sulla pitää olla varasuunnitelma ja mielellään vielä varasuunnitelman varasuunnitelma.

Menestyneitä ja hyviä Personal Trainereita on suomessa paljon. Kannattaa miettiä se oma juttu, millä erotut muista. Ole rohkea, älä väheksy itseäsi, älä ajattele liikaa epäonnistumista. Koska aina on myös se mahdollisuus että siitä sun jutusta tulee ihan mielettömän hyvä! Se on vaan itsestä kiinni, ootko valmis laittaa itses likoon ihan täysillä!

Liiketoimintasuunnitelma. Tee siitä hyvä!
Laskelmat, ne kannattaa olla kunnossa. Laske kaikki kulut mitä yrittämisen alkutaipaleella ja sen jälkeenkin tulee, niitä kun et oikein voi välttääkään. Aina tulee kuluja. Hanki hyviä yhteistyökumppaneita, kysy neuvoja ja pyydä apua, mutta älä oleta että saat niitä aina ilmaiseksi, voi olla että joudut maksamaan esimerkiksi konsultille. Mutta hyvälle konsultille kannattaakin maksaa, nimim. kokemusta on!

Yrittäjyydessä on aina riskinsä. Mutta niin on monessa muussakin asiassa. Riskejä pitää uskaltaa ottaa, vaikka välillä tuntuiskin että hyppäis maailman reunalta. Pitää hyväksyä se, että kaikkia et voi miellyttää. Aina on joku, jota ärsyttää tai joka ei ymmärrä. Plääh, siinähän ärsyttää!

Kannattaako Personal Trainer – yrittäjyys? Enhän voi sanoa muiden puolesta, mutta itsellä se on kannattanut. Kysyntä on kasvanut koko ajan, ja nyt oman paikan myötä se on lisääntynyt entisestään. Missään vaiheessa en oo kuitenkaan pitänyt mitään itsestäänselvänä, vaan kaiken eteen on tehty ihan hitokseen töitä. Yrittäjyys on kuitenkin ollut ainut oikea oppikoulu, tämä on opettanut paljon sellaisiakin asioita joita voin soveltaa muuhunkin elämään.

Ja kyllä. Minulla on tällä hetkellä asiat aika hiton hyvin oman urani ja yritykseni suhteen, mutta oon kuitenkin tehnyt varasuunnitelman jo ajat sitten senkin varalle, että jos tämä ei jostain syystä täällä toimikaan. Tämä kun ei ole pelkästään työtä, tämä on myös elämäntapa. Ja se on liikunta-alalla todella isossa roolissa. Eikä tämä työ sisällä pelkkää valmentamista, vaan tässä on niin paljon muutakin.

Lopeta jahkailu, tee tarvittavat suunnitelmat ja laskelmat, sen jälkeen ei muuta ku armotonta duunia! Mutta sitä duunia sä teet itellesi. Et kellekään muulle.

Jätä kommentti

× Ota yhteyttä Whatsapilla