Suomussalmi, kunta jossa ei ole ongelmia.

Olen huomannut miten onnekkaita kuntamme asukkaat ovat. Täällä ei ole juurikaan ongelmia. Oikeastaan kaikki on todella hyvin. No mistä minä niin päättelen? Ensinnäkin ihmiset valittaa sellaisista asioista, jotka nyt ei ole sellaisia ongelmia, mitkä uhkaa heidän henkeä tai edes heidän tai läheistensä hyvinvointia. Mitä olen keskustelupalstoja seurannut, niin suurimmat ongelmat pyörii sata vuotta vanhoissa hautapaikkojen uusimisessa, seurakunta myy tyhjiä ja käyttökelvottomia rakennuksia yksityisille ja poro sattui kulkemaan läheltä mummun viinimarjapuskaa. Eli nuo on lähinnä mainittavan arvoisia juttuja, mutta keskusteluista päätellen jos näihin ei tule muutosta, niin päitä pitäisi laittaa pölkylle. Joskus jopa toivon että tulispa sota, vilu ja nälkä, niin ehkä se muuttaisi ajattelutapaa. Mutta toisaalta on myös hyvä että valitetaan pienistä asioista, se on merkki että isoja ongelmia ei ole. 

Kuntamme asukkaita kuitenkin vaanii yksi vakava ongelma, jota he eivät ole sisäistäneet:

Tutkimusten mukaan Kainuun maakunta on lihavin maakunta. Eli Kainuussa on Suomen lihavimmat ihmiset. Enkä usko että Suomussalmi olisi Kainuun maakunnan sisällä mitenkään erityinen poikkeus. Kainuussa eritoten sepelvaltimotauti-indeksi on lähes 140 !!!

Mitä se tarkoittaa? Koko maan sairastuvuusindeksi on 100, niin Kainuussa se osuus on 140, eli lukema on hurja. Vertauksena Uudenmaan läänissä on 85, eli Kainuulaiset saisivat nyt miettiä joka kerta kun sanovat sanan: “etelämpellet!” Mikä tässä on parasta. Uudenmaan läänin kunnat ovat ainoita kuntia, jotka maksavat valtionosuuksia muille Suomen kunnille. Joka tarkoittaa sitä että kainuulaset me mässäillään verisuonet tukkoon ja etelämpellet maksaa lystin painamalla pitkää päivää. 

Paikalliset nelikymppisetkin ovat niin huonossa kunnossa, että ei heidän tarvitse olla enää viiskymppisenä katsomassa tätä kurjuutta ilman kyläkirkkoja.

Mutta hei, onneksi on meitä jotka voi auttaa! Tämä on se meidän työ auttaa teitä. Ottakaa rohkeasti yhteyttä! 

Lähteet väitteisiini:

https://thl.fi/fi/-/sairastavuusindeksi-kuntien-valiset-erot-sairastavuudessa-karjistyvat

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikko-kiesilainen/267103-uusimaa-maksaa-kohtuuttoman-paljon-kuntien-tulontasauksista/

Jätä kommentti

× Ota yhteyttä Whatsapilla